Sposób przygotowania:
Kapusta pak choi z boczkiem w sosie pomidorowym
Kapustę czyścimy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i osuszamy z wody. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Boczek kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy wrzątkiem i przekładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę.
Obrane pomidory kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojony boczek z czosnkiem i kapustę.
Smażymy razem przez kilka minut i dokładamy pomidory i wlewamy wodę, gotujemy. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Obrane pomidory kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojony boczek z czosnkiem i kapustę.
Smażymy razem przez kilka minut i dokładamy pomidory i wlewamy wodę, gotujemy. Na samym końcu doprawiamy do smaku.