Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta z fasolą i wędzonymi żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do kapusty można dodać fasolkę z puszki.

Kapusta z fasolą i wędzonymi żeberkami

Składniki:

Kapusta z fasolą i wędzonymi żeberkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z fasolą i wędzonymi żeberkami
Fasolkę zamoczyć poprzedniego dnia. Następnie odlać wodę w której się moczyła, wlać świeżą i ugotować na pół miękko. Kapustę włożyć do drugiego garnka, zalać wodą, włożyć umyte żeberka i ugotować. Gdy fasola będzie na wpół miękka wsypać fasolę razem z wywarem do kapusty. Dodać liście laurowe, angielskie ziele, pokrojone ziemniaki, czosnek, obrane ze skórki i pokrojone pomidory, odrobinę soli i pieprzu. Mięso wyjąć, pokroić na kawałki i dodać do ugotowanej zupy, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.