Sposób przygotowania:
Kapusta z pieczarkami wg katarzynki
Kapustę odciskamy, jeśli bardzo kwaśna, płuczemy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę. Szklimy. Dodajemy kapustę,mieszamy i chwilę dusimy. Zalewamy wodą by zakryła kapustę, można dodać suszonego grzybka i dusimy do miękkości kapusty. Dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku. Pieczarki myjemy, oprószamy solą i pieprzem, albo przyprawą kuchenną. Mleko musimy połączyć z wodą, jajkiem i mąką. Mąki dodajemy tyle, aby powstało gęste ciasto naleśnikowe.Solimy albo dodajemy przyprawę. Na patelni rozgrzewamy olej, zamaczamy w cieście pieczarki i smażymy na rumiano. Usmażone pieczarki dodajemy do kapusty i mieszamy.