katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Kapusta z pieczarkami wg katarzynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarki w kapuście pod trochę inną postacią.

Kapusta z pieczarkami wg katarzynki

Składniki:

Kapusta z pieczarkami wg katarzynki

 

  • kiszona kapusta 2 garści
  • cebula 1 sztuka
  • kiełbasa 10-15 dag
  • pieczarki 10-15 sztuk
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • przyprawa kuchenna

 

  • Na ciasto naleśnikowe

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z pieczarkami wg katarzynki
Kapustę odciskamy, jeśli bardzo kwaśna, płuczemy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę. Szklimy. Dodajemy kapustę,mieszamy i chwilę dusimy. Zalewamy wodą by zakryła kapustę, można dodać suszonego grzybka i dusimy do miękkości kapusty. Dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku. Pieczarki myjemy, oprószamy solą i pieprzem, albo przyprawą kuchenną. Mleko musimy połączyć z wodą, jajkiem i mąką. Mąki dodajemy tyle, aby powstało gęste ciasto naleśnikowe.Solimy albo dodajemy przyprawę. Na patelni rozgrzewamy olej, zamaczamy w cieście pieczarki i smażymy na rumiano. Usmażone pieczarki dodajemy do kapusty i mieszamy.