kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 971]

Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną zasmażaną kapustę. Biała zasmażana kapusta to świetny dodatek do drugiego dania

Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem

 

Na zasmażkę :

Sposób przygotowania:

Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy na małym ogniu. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Na patelnię wkładamy masło i dodajemy cebulę, przesmażamy. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą, dokładamy startą marchew i kapustę oraz przyprawy gotujemy do miękkości.

Na samym końcu dodajemy mrożony koperek, sól, pieprz, zioła prowansalskie i przygotowaną zasmażkę. Wszystko razem gotujemy przez chwilę.
Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem
Obraną cebulę z łusek kroimy w kosteczkę.
Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem
Do garnka z gotującą się wodą wkładamy marchew i smażoną cebulę.
Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem
Następnie dodajemy pokrojoną kapustę i przyprawy.
Kapusta zasmażana z mrożonym koperkiem
Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę