iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapustka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nie ma wigilii bez kapusty z grzybami

Kapustka z pieczarkami

Składniki:

Kapustka z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kapustka z pieczarkami
Kapustę kiszona płuczemy w wodzie jezeli jest bardzo kwaśna . Dodajemy do niej lisć laurowy,obraną i startą na tarce marchewkę ,kilka ziarenek pieprzu i 2 ziarenka ziela angielskiego i gotujemy do miękkości .Odcedzamy i siekamy kapustę drobno . Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce warzywnej duże oczka. Cebule kroimy w kosteczkę podsmażamy na maśle dodajemy starte pieczarki ,warzylion ,pieprz i smażymy aż woda z pieczarek zredukuje się-odparuje .Dodajemy posiekana kapustę .Wszystko razem smażymy .Doprawiamy solą pieprzem ,przyprawą w płynie do smaku .