Sposób przygotowania:
Karkówkowe roladki
Plastry karkówki umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa.
Na każdy płat mięsa położyć po kawałku boczku, cebuli i ogórka, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć obtoczone w mące rolady.
Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę podsmażać do zrumienienia się cebuli.
Rolady podlać wodą, dodać namoczone grzyby, liść laurowy i ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dusić dalsze 20 minut.
Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos śmietaną rozrobioną z mąką i zagotować sos.
Na każdy płat mięsa położyć po kawałku boczku, cebuli i ogórka, zwinąć w roladę i spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć obtoczone w mące rolady.
Dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i chwilę podsmażać do zrumienienia się cebuli.
Rolady podlać wodą, dodać namoczone grzyby, liść laurowy i ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Dusić dalsze 20 minut.
Gdy mięso jest miękkie zagęścić sos śmietaną rozrobioną z mąką i zagotować sos.
eli_555
wedith1
zewa
4 plastry karkówki grubości 1-1,5 cm
cherry