Sposób przygotowania:
Karp w galarecie Edzi
Wszystkie warzywa zalewamy zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Sprawione filety z karpia wrzucamy delikatnie do wrzątku, na ok 10 min(nie dopuszczamy do gotowania, ryba ma się parzyć), kiedy karp jest gotowy wyjmujemy delikatnie łyżką cedzakową. Gotowy bulion przecedzamy, doprawiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Kiedy bulion jest zimny, ubijamy pianę z jaj i mieszamy z "rosołem". Całość podgrzewamy aż będzie gorące. Wyłączamy gaz i czekamy ok 10 min, żeby bulion się "ustał". Na sitko dajemy gazę i delikatnie przecedzamy, tak aby całe szumy i zanieczyszczenia powodujące mętnienie zostały "w białkach" na dnie garnka.Z bulionu odlewamy ok 0,5 l i dodajemy 1 łyżeczkę żelatyny. W naczyniu układamy gałązki rozmarynu, marchewkę gotowaną w bulionie i sparzone filety. Dekorujemy plasterkami cytryny i groszkiem. Całość zalewamy bulionem z żelatyną i odstawiamy do stężenia.