Sposób przygotowania:
Kasza gryczana zapiekana
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z warzywami suszonymi,według przepisu na opakowaniu studzimy. Na patelni smazymy pokrojony w kostkę boczek i dodajemy pokrojoną cebulę,studzimy. Do zimnej kaszy z warzywami dodajemy chłodny boczek z cebulą,twaróg,tłuczone ziemniaki,doprawiamy solą,pieprzem ,czosnkiem granulowanym . Do masy wbijamy jajka ,dodajemy kaszę mannę i bułkę tartą,mieszamy. Masę wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia na masę wykładamy płatki masła .wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy na złoty kolor 50-60minut. Taką kaszę mozna podać z kefirem albo z suróweczką.POLECAM !!!
gusia1000
gosia56
Dziękuję takie danie to dla tych którzy lubią kaszę;)
mysza75
Bo