Sposób przygotowania:
Kawowy biszkopt z masą śmietankową
Żółtka utrzeć z 1,5 szkl cukru pudru do białości. Ciągle ucierając dodawać stopniowo zmieszane mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do brytfanny, wyłożonej folią aluminiową, posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 35 minut. Po ostudzeniu przekroić na 3 placki. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody, wystudzić, Margarynę utrzeć z pozostałym cukrem pudrem na puszystą masę. Gdy utarte dodawać stopniowo śmietankę, sok z cytryny, rozpuszczoną żelatynę i dowolny aromat. Upieczone ciasto skropić wodą z rumem, przełożyć masą, ozdobić według uznania.