Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kiełbasa z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taką kiełbaskę należy podawać z pieczywem

Kiełbasa z groszkiem

Składniki:

Kiełbasa z groszkiem

 

  • 1/2 kg kiełbasa gruba,
  • 30 dag pieczarki,
  • 1 szkl groszek konserwowy,
  • 2 szt cebula,
  • 2 łyżki masło,
  • 1 łyżka bułka tarta,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi,
  • tłuszcz do smażenia,
  • 1 szt pomidor

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa z groszkiem
Kiełbasę pokroić w plastry. Cebulę drobno posiekaną zeszklić na maśle, dodać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Następnie do farszu wsypać bułkę tartą, groszek konserwowy, wymieszać. Przyprawić do smaku. Plasterki kiełbasy obrumienić na tłuszczu. W czasie smażenia uformują się z nich miseczki. Każdą napełnić farszem, ozdobić pomidorem.