Sposób przygotowania:
Kiełbaśnica
Zagotuj rosół,wsyp kaszę ,zagotuj,zawiń w koc ,odstaw na 20 min.Boczek pokrój w kosteczkę,stop na patelni,dodaj obraną i posiekaną cebulę,zrumień,wymieszaj z ugotowaną kaszą i pokruszonym serem.Przypraw do smaku solą i pieprzem,wymieszaj ze śmietaną.
Przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem i wysypaną bułką tartą.
Na wierzchu ułóż pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Zapiekaj 20 min w temp.180 °C.Jeśli lubisz,5 min przed wyjęciem z piekarnika posyp po wierzchu tartym żółtym serem.
Przełóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem i wysypaną bułką tartą.
Na wierzchu ułóż pokrojoną w plasterki kiełbasę.
Zapiekaj 20 min w temp.180 °C.Jeśli lubisz,5 min przed wyjęciem z piekarnika posyp po wierzchu tartym żółtym serem.