Kieszonki schabowe wg ejla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pomysł na pyszne danie :)

Kieszonki schabowe wg ejla

Składniki:

Kieszonki schabowe wg ejla

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 30 dag startego żółtego sera
  • 10 dag masła
  • 30 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • jajko
  • mąka i bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kieszonki schabowe wg ejla
Schab pokroić na 1,5 cm plasterki. Kotlety rozbić mocno tłuczkiem. Pieczarki umyć, obrać i przesmażyć. Masło, ser, ostudzone pieczarki, natkę pietruszki, koperek i przyprawy łączymy ze sobą. Tak przygotowany farsz nakładamy na środek kotletów, które następnie składamy na pół i spinamy dość mocno wykałaczkami, by farsz podczas smażenia nie wypłynął. Gotowe kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron. I gotowe ;)