Sposób przygotowania:
Klasyczny sernik waniliowy
Ze składników na ciasto utrzeć margarynę, cukier kryształ, cukier waniliowy i jaja, a następnie dodać obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia i tak przygotowane ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę. Ze składników na masę najpierw zmielić twaróg przynajmniej dwukrotnie. Następnie oddzielić żółtka od białek, a potem margarynę, 2 szklanki cukru pudru,1 cukier waniliowy, żółtka utrzeć na masę i dodać ją do zmielonego twarogu. Kolejno dodawać serki homogenizowane, budynie w proszku, a na koniec ubitą kremówkę z 3 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym oraz pianę z białek. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, przełożyć na przygotowane w formie ciasto i piec około 1,5 godziny w temperaturze 200C. Po upieczeniu sernik odstawić do ostygnięcia, a potem polać polewą wykonaną z rozpuszczonej białej czekolady z dodatkiem mleka i masła. Wierzch ciast można udekorować wiórkami kokosowymi.