klopsiki na parze po azjatycku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

podaję jako przykład pod nowe pomysły

klopsiki  na parze po azjatycku

Składniki:

klopsiki na parze po azjatycku

 

  • przepis 1:
  • 200g mielonej wołowiny
  • 1łyżka kasztanów wodnych
  • 1łyżka pokrojonej cebuli
  • 1łyżka pokrojonów grzybów
  • 1 ząbek czosnku
  • ok.1/3 szklanki pokrojonej szalotki
  • 1/2 łyżki soja sosu
  • 1/2 łyżki oleju sezamowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • białko
  • sól,pieprz do smaku
  • przepis 2:
  • 200 mielonego mięsa
  • 20 g suszonej kiełbasy mielonej
  • 1/3 szklanki pokrojonych grzybów
  • 1/3 szklanki pokrojonego bambusa
  • 1/2łyżki sherry
  • 1/2 łyżki soja sosu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżki oleju sezamowego
  • sól do smaku

 

  • 1/2 szklanki ryżu namoczonego przez 1 godzinę w wodzie

 

Sposób przygotowania:

klopsiki na parze po azjatycku
łączymy składniki w przepisie 1 kładziemy kulki na talerzykach w przepisie 2 obtaczamy w ryżu .Do parownika i parujemy przez ok. 25 minut.Podajemy z sosami.