motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Klopsy w sosie śmietanowo-pietruszkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne mięso w sosie śmietanowo-pietruszkowym

Klopsy w sosie śmietanowo-pietruszkowym

Składniki:

Klopsy w sosie śmietanowo-pietruszkowym

 

Sposób przygotowania:

Klopsy w sosie śmietanowo-pietruszkowym
Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Cebulę razem z czosnkiem i koperkiem siekamy. Do miseczki dajemy mięso, cebulę, czosnek, jajko, koperek, bułkę i przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Z przygotowanego mięsa robimy klopsy obtaczamy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. SOS; Bulion doprowadzamy do wrzenia dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. Jeszce chwilkę gotujemy, doprawiamy do smaku a na końcu dajemy posiekaną natkę pietruszki.