malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Klopsiki rybne z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zaprawiamy śmietaną, dodajemy koper. Podajemy pulpeciki polane sosem od razu po samym przygotowaniu.

Klopsiki rybne z pieczarkami

Składniki:

Klopsiki rybne z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Klopsiki rybne z pieczarkami
Kaszę gotujemy na miękko w osolonej wodzie, studzimy. Ryby mielimy i dodajemy do kaszy. Solimy wszystko i pieprzymy, wciskamy czosnek. Następnie do masy wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą. Formujemy okrągłe kotleciki i obsmażamy na złoto. Pieczarki kroimy w plastry i przesmażamy na łyżce masła. Doprowadzamy do wrzenia bulion, solimy go, wrzucamy pieczarki, kotleciki i gotujemy 20 minut.