Sposób przygotowania:
Kluseczki ufoludka
Ugotowane ziemniaki dokladnie ugniesc,wystudzic.Szpinak zalac niewielka iloscia wody,zagotowac,gotowac ok.5 min.Odcedzic.Dodac odrobine oleju,drobniutko pokrojone cebulki i koperek.Dusic jeszcze przez moment,doprawic do smaku sola i pieprzem.Szpinak zmiksowac blenderem.dodac do ziemniakow razem z twarogiem i jajkami,dokladnie zagniesc.Na koncu dodac make i zagniesc jeszcze raz.Z ciasta uformowac walek,pokroic na male kawalki i wrzucac na osolona wode,gotowac ok.2 minut od czasu wyplyniecia na wierzch.Wyciagnac z wody i polac stopionym maslem.Sos czosnkowy:Czosnek i imbir przecisnac przez praske,polaczyc z jogurtem ,posolic.Podawac razem z kluseczkami posypanymi startym parmezanem.
evita0007
Netka