Sposób przygotowania:
Knysze z kapustą
1. Drożdże zmieszać z ciepłym mlekiem, cukrem i łyżką mąki, odstawić na 15 min. Następnie dodać do reszty składników. Przykryć ściereczką i odstawić na 45 min. 2. Kapustę opłukać, odcisnąć z nadmiaru wody i posiekać. Następnie zalać wodą, dodać liść laurowy i ziele angielskie, dusić na małym ogniu ok. 1godz 20min. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać odciśniętą kapustę, kminek, doprawić do smaku i dusić ok. 15 min na małym ogniu. Jajka oskubać i posiekać. Ciasto podzielić na 3 części, każdą rozwałkować i wycinać niewielkie kwadraty. Posypać jajkiem, ułożyć łyżkę farszu. Składać rogi do środka jak kopertę i delikatnie zlepić. Ułożyć na blasze i odstawić na 15 min. Piec ok. 25 min w temp. 180st.