Sposób przygotowania:
Kokosowe serniczki z musem czekoladowym
Wodę,mleko i wiórki kokosowe umieścić w garnuszku i gotować, aż wszystko zgęstnieje. Należy często mieszać żeby nie przypalić. Zmiksować blenderem. Pomimo rozdrobnienia wiórka kokosowe i tak będą wyczuwalne. Włożyć ser mielony (użyłam z wiaderka) do misy miksera i dodawać po kolei wszystkie składniki, łącznie z ugotowanymi wiórkami. Zmiksować tylko do momentu połączenia się składników. Gotową masą serową wypełnić foremki do muffinek (użyłam silikonowych). Piec w temperaturze 160 stopni przez ok 30-40 minut. Śmietankę z cukrem pudrem podgrzewać do momentu zagotowania. Zdjąć z palnika dodać kostki czekolady i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Żelatynę rozpuścić w wodzie i dodać do czekolady. Kiedy mus zacznie gęstnieć przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć na upieczone i wystudzone serniczki. Na każdy serniczek położyć wisienkę. Smacznego!