Sposób przygotowania:
Kolorowa pizza z groszkiem
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem i wodą. Wlać piwo, wsypać przesianą mąkę i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Groszek z marchewką blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Wsypać pokrojony w kostkę boczek, podsmażyć. Dodać posiekane pieczarki i dusić kilka minut. Połączyć z koncentratem, wsypać oregano, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać sól i oliwę, wyrobić, uformować krążek, ułożyć na blaszce, odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut.
Wyłożyć przygotowany farsz, groszek z marchewką i pokrojoną w kostkę cukinię.
Po wierzchu posypać startym żółtym serem.
Blaszkę z pizzą włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec około 15 minut.
Groszek z marchewką blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę. Wsypać pokrojony w kostkę boczek, podsmażyć. Dodać posiekane pieczarki i dusić kilka minut. Połączyć z koncentratem, wsypać oregano, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać sól i oliwę, wyrobić, uformować krążek, ułożyć na blaszce, odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut.
Wyłożyć przygotowany farsz, groszek z marchewką i pokrojoną w kostkę cukinię.
Po wierzchu posypać startym żółtym serem.
Blaszkę z pizzą włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i piec około 15 minut.