Sposób przygotowania:
Kopytka w mini wydaniu
Kopytka: Ugotowane, zmięte tłuczkiem ziemniaki uklepujemy w garnku. Nożem kroimy na 4 części i wyjmujemy czwartą część (ćwiartkę). Kładziemy ją na reszcie ziemniaków i w miejsce owej czwartej części sypiemy mąkę (tak, by było na równi z ziemniakami). Wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wszystko zgniatamy tak, by otrzymać jednolite ciasto. Z ciasta formujemy malutkie kuleczki i gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do wypłynięcia. Sos: Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w drobną kosteczkę boczek razem z pokrojonym w nieco większą kostkę schab. Dodajemy czosnek i podsmażamy około 5 minut. Mięso przyprawiamy Kucharkiem, majerankiem, papryką, przyprawą do gulaszu oraz pieprzem cayenne. Smażymy wszystko przez chwilę i dodajemy sos do spaghetti Łowicz. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 10 minut, dodajemy kukurydzę oraz oliwki.
anna5
anetalive
gosia79z
esterka22
Dragoon
jarmac
holender
Ja też nie rozumiem jak mozna było głosowac na ten przepis ,jak dla mnie3 z minusem
evita0007
potwierdzam,a przepis niezbyt apetyczny ;/;/
Strawberry.