Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone zapiekane z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki mielone są popularne ale przygotowane inaczej ciekawie wyglądają

Kotleciki mielone zapiekane z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki mielone zapiekane z serem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone zapiekane z serem
Do mielonego mięsa dodać 2 łyżki bułki tartej, mąkę ziemniaczaną, jajko. Przeciśnięty przez praskę czosnek, zieleninę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki umyć, osuszyć, odciąć nóżki. Kapelusze oprószyć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle. Na usmażone kotlety położyć po kawałku marynowanej papryki i kapelusz usmażonej pieczarki. Posypać startym żółtym serem, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu rozpuszczenia się sera.
Kotleciki mielone zapiekane z serem
Z masy mięsnej formować kotlety, obtaczać w bułce tartej
Kotleciki mielone zapiekane z serem
Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju
Kotleciki mielone zapiekane z serem
Ułożyć paprykę, pieczarki, ser i zapiec w piekarniku lub kuchence mikrofalowej