Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kolejna odsłona kotleta mielonego - tym razem z pieczarkami

Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami
Bułkę kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajka, roztarty z solą czosnek, pieprz i sól do smaku, dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej formować kotlety, otaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i pieczarki. Dusić pod przykryciem około 10 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy upieczony kotlet położyć łyżkę uduszonych pieczarek, przykryć plasterkiem sera, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.
Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami
Etap 1
Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami
Etap 2
Kotlet mielony zapiekany z pieczarkami
Etap 3