Sposób przygotowania:
Kotlety gryczane z sosem pomidorowym
1. Cebulę obrać, drobno posiekać. Grzyby oczyścić, pokroić w kostkę, podsmażyć wraz z cebula na odrobinie oleju. Mięso wymieszać z kaszą gryczaną, pokruszonym twarogiem i podsmażonymi pieczarkami. Dodać jajko, poiskenay szczypior,doprawić do smaku. Wyrobić na gładką masę. Fomorwać małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, obsmażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron. 2. Cebulę obrać, drobno posiekać, wraz z posiekanym czosnkiem zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pomidory wraz z zalewą. Dusić ok. 10-15min na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Doprawić do smaku bazylią, tymiankiem, solą i pieprzem. Kotleciiki podawać wraz z sosem.
zbysiowa