Sposób przygotowania:
Kotlety mielone - pieczone w piekarniku
Bulki namoczyc w wysokim naczyniu zalewajac je mlekiem i uzupelniajac woda, zeby byly przykryte. Cebule posiekac drobno, kto lubi moze ja uprzednio przesmazyc na malej ilosci tluszczu. W odpowiednio duzej misce umiescic mieso mielone, cebule, wbic jajko. Dodac namoczna i dobrze odcisnieta bulke. Przyprawy. Troche wedzonego boczku drobniutko pokroic lub tez jesli ktos z Was, tak jak ja, sam robi swoje mieso mielone, zmielic rowniez boczek. Dobrze wymieszac, na jednolita mase. Uformowac jednakowej wielkosci kotleciki, panierowac je w bulce tartej i ulozyc w naczyniu do zapiekania. Z tej ilosci wychodzi ok 20 kotlecikow. W kazdym kotleciku zrobic malutkie wglebienie, wlozyc tam troszke masla lub tez margyryny, co kto lubi. Do pieczenia tych kotlecikow w piekarniku nie dodajemy juz zadnego innego tluszczu. Wstawiamy do nagrzanego na 180°C piekarnika, na 45-50 minut..
Natala1210
Paola
Dzisiaj, koncertowo, udał się występ z sosem śmietankowo-pietruszkowo-borowikowym, z mrożonych prawdziwków.Pychotka na szóstkę! :)
kathrineczka
yola