Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety nadziewane papryką i fasolką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlet nadziewany warzywami obtoczony w płatkach kukurydzianych jest bardzo smaczny.

Kotlety nadziewane papryką i fasolką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety nadziewane papryką i fasolką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety nadziewane papryką i fasolką
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, odłożyć na 1/2-1 godziny. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić na kawałki. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na rozgrzanym maśle, ostudzić. Mięso posmarować musztardą, ułożyć paprykę i fasolkę, złożyć w zgrabny pakiecik. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Kotlety nadziewane papryką i fasolką
Rozbite przygotowane mięso posmarować musztardą i ułożyć warzywa
Kotlety nadziewane papryką i fasolką
Zawinąć wszystkie boki mięsa tworząc pakiecik
Kotlety nadziewane papryką i fasolką
Panierować w mące jajku i płatkach kukurydzianych