ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kotlety ryżowo - pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety idealne na szybki obiad lub kolację

Kotlety ryżowo - pieczarkowe

Składniki:

Kotlety ryżowo - pieczarkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ryżowo - pieczarkowe
Pieczarki oczyszczamy, kroimy na kawałki, podsmażamy na rozgrzanej oliwie soląc je uprzednio odrobinę. Studzimy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, Gotowy odsączamy i studzimy. Chłodny ryż mieszamy z pieczarkami, wbijamy jajka, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, solimy i pieprzymy do smaku i mieszamy wszystko na gładką masę. Dosypujemy bułki tartej aby uzyskać prawidłową konsystencję. Z gotowej masy lepimy kotleciki które smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Kotleciki mogą stanowić samodzielną potrawę bądź podajemy je z surówką.