Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z sosem pomarańczowym
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na małe równe części. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć w nim ziemniaki, posypać solą i pieprzem. Czosnek obrać i opłukać, posiekać. Ziemniaki posypać tymiankiem i czosnkiem. Piec w piekarniku około 35minut. Z 1 pomarańczy wycisnąć sok, drugą obrać i pokroić na plastry. Brokuły oczyścić i podzielić na różyczki. Gotować w osolonej wodzie ok 10minut. Odcedzić. Kotlety umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę,włożyć mięso i smażyć 5minut z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić w ciepłe miejsce. Sos do pieczeni przygotować w 350ml wody. Dodać tłuszcz ze smażenia mięsa, sok pomarańczowy, zagotować. Do sosu dodać miód i śmietanę, plastry pomarańczy, zagotować. Na półmisku ułożyć kotlety, brokuły i ziemniaki. Polać sosem.