Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety ze szpinakiem i żółtym serem są pyszne i mają ciekawy wygląd

Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem. Szpinak odmrozić, podsmażyć na maśle do całkowitego wyparowania wody, przyprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem, ostudzić. Na płatach mięsa ułożyć po plasterku sera i po łyżce szpinaku. Złożyć na pół i tłuczkiem zbić brzegi lub spiąć wykałaczką. Następnie obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem
Szpinak podsmażyć na maśle i przyprawić do smaku
Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem
Mięso rozbić na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem
Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem
Na mięsie ułożyc po plasterku sera i łyżce szpinaku
Kotlety schabowe ze szpinakiem i serem
Złożyć na pół, zpiąć wykałaczkami lub brzegi zbić tłuczkiem