cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kotlety wołowe panierowane w serze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

panierowane kotleciki wołowe

Kotlety wołowe panierowane w serze

Składniki:

Kotlety wołowe panierowane w serze

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wołowe panierowane w serze
Mięso umyć, zemleć dwukrotnie razem z cebulą. Ryż opłukać, ugotować, przestudzić, dodać do mięsa. Natkę  pietruszki posiekać, dodać razem z jajkiem  i mlekiem do masy, doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem, dokładnie wyrobić.

Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać je w tartym serze wymieszanym z bułką tartą. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju roślinnym.

Kotlety podawać z plasterkiem cytryny i smażonymi ziemniakami.