gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Krokiety nadziane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nadziane krokiety poprostu pycha

Krokiety nadziane pieczarkami

Składniki:

Krokiety nadziane pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety nadziane pieczarkami
Pieczarki kroimy w plasterki a papryke w paski i smażymy na oleju do miękkości i doprawiamy solą i pieprzem. Warzywa mieszamy razem. Gotowy farsz odstawiamy na bok i przygotowujemy ciasto naleśnikowe. W misce mieszamy jajka, mleko, mąkę, sól i cukier i robimy jednolite ciasto i smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki nadziewamy farszem pieczarkowo paprykowym, na farsz kładziemy plasterek sera i zawijamy w krokiety i maczamy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane krokiety smażymy pod przykryciem z obu stron. Smacznego