Sposób przygotowania:
Krokiety orientalne
Ze składników na krokiety, ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami, a następnie jajko ubić z mlekiem, wodą, solą, przyprawami, a potem dodać mąkę, ser żółty i wymieszać.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, ewentualnie można dodać więcej mleka lub mąki do uzyskania pożądanej gęstości.
Olej rozgrzać na patelni i wlewać na nią równomiernie przygotowane ciasto, smażąc z obu stron do zrumienienia. Gotowe naleśniki odstawić do ostygnięcia.
Ze składników na nadzienie ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami, paprykę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Następnie mięso mielone wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przyprawić przyprawami, a kiedy lekko się zrumieni, dodać paprykę, pieczarki, przyprawić, dodać ketchup i smażyć na małym ogniu około 15 minut, po czym dodać ser żółty, mieszać, aż ser się rozpuści i odstawić do ostygnięcia.
Po tym czasie na każdego naleśnika nakładać farsz dzieląc go równomiernie i rozsmarowując po całości, a następnie zwijać w rulony.
Ze składników na panierkę, jajko rozmącić z solą, pieprzem i papryką, a bułkę tartą wymieszać z mąką.
Przygotowane krokiety maczać w rozkłóconym jajku i panierować w bułce tartej połączonej z mąką krupczatką.
Na koniec krokiety kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron, aż do zrumienienia.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, ewentualnie można dodać więcej mleka lub mąki do uzyskania pożądanej gęstości.
Olej rozgrzać na patelni i wlewać na nią równomiernie przygotowane ciasto, smażąc z obu stron do zrumienienia. Gotowe naleśniki odstawić do ostygnięcia.
Ze składników na nadzienie ser żółty zetrzeć na tarce z małymi oczkami, paprykę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Następnie mięso mielone wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przyprawić przyprawami, a kiedy lekko się zrumieni, dodać paprykę, pieczarki, przyprawić, dodać ketchup i smażyć na małym ogniu około 15 minut, po czym dodać ser żółty, mieszać, aż ser się rozpuści i odstawić do ostygnięcia.
Po tym czasie na każdego naleśnika nakładać farsz dzieląc go równomiernie i rozsmarowując po całości, a następnie zwijać w rulony.
Ze składników na panierkę, jajko rozmącić z solą, pieprzem i papryką, a bułkę tartą wymieszać z mąką.
Przygotowane krokiety maczać w rozkłóconym jajku i panierować w bułce tartej połączonej z mąką krupczatką.
Na koniec krokiety kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron, aż do zrumienienia.
euzebiuszek
Sarenka
luna
czarownica