agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Krokiety pieczarkowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

bardzo smaczne i ciekawie wyglądają

Krokiety pieczarkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety pieczarkowe

 

  • naleśnik

 

  • mączka 1/2 kg
  • mleko 1/2 L
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • jajko 1 szt
  • farsz

 

Sposób przygotowania:

Krokiety pieczarkowe
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. nie może być zbyt rzadkie. pieczarki kroimy w cienkie plastry. ciasto wylewamy na patelnię i szybko wtapiamy w nie pieczarki, smażymy z obu stron. Farsz:pierś z kurczaka gotujemy w kostce rosołowej, można użyć mięsa np. z zupy, następnie wraz z pieczarkami kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Dodajemy śmietanę oraz ser żółty. Mieszamy energicznie do całkowitego rozpuszczenia sera. . Naleśniki smarujemy cienką warstwą farszu (jest bardzo syty) i zawijamy. można obtoczyć w jajku i bułce tartej ale stracą wtedy swój urok:) Smacznego:)
Krokiety pieczarkowe
usmażony naleśnik z wtopionymi cienkimi plastrami pieczarek
Krokiety pieczarkowe
farsz serowo-pieczarkowy jest bardzo syty, dlatego nie nakładamy go dużo