Sposób przygotowania:
Krokiety w korzennym klimacie
Farsz: Kapustę ugotować do miękkości. Mięso umyć i osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. W moździerzu rozgnieść goździki z kardamonem, następnie dodać oliwe oraz ocet i rozetrzeć razem. Dodać sól, pieprz oraz zmielone płatki chili i wymieszać. Zamarynować mięso w przygotowanej marynacie i odłożyć na 30 minut. Następnie rozgrzać patelnię grillową i usmażyć na niej mięso. Ostudzić. Kapustę oraz mięso zmielić w maszynce do mielenia. Obraną cebulę także zmielić w maszynce. Przełożyć do miski. Doprawić solą oraz pieprz. Dobrze wymieszać i odłożyć do lodówki na czas smażenia naleśników. Ciasto: Do miski wlać mleko oraz wodę. Dodać jajko i roztrzepać wszystko. Następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać na gładkie ciasto bez grudek. Odstawić na 30 minut aby odpoczęło. Następnie smażyć cienkie naleśniki. Wykonanie: Na naleśnik nakładać farsz dosyć obficie i zwijać w rulon. Następnie panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Smacznego!