Sposób przygotowania:
Krokiety wg Milutkiej
Ciasto: Jajka wbijamy do miski ,wlewamy mleko i wodę wsypujemy mąkę wlewamy łyżeczkę oleju solimy i miksujemy mikserem na jednolite gładkie ciasto. Odstawiamy na około 30 min aby ciasto napęczniało,po czym smażymy na patelni cienkie naleśniki. Farsz: Kapustę kiszoną zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka około 40 min,odcedzamy ,zimną wyciskamy ,grzyby suszone płuczemy również gotujemy do miękkości odcedzamy wyciskamy i razem z kapustą mielimy w maszynce do mięsa o grubym sitku. cebulę obrać posiekać drobno zeszklić na 2 łyżkach oleju dodać do zmielonego farszu doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki ,zawijać w rulony. Jajka do panierki roztrzepać widelcem posolić szczyptę i panierować krokiety w jajku i bułeczce tartej smażyć na masełku lub rozgrzanym oleju na rumiano . Podawać gorące solo lub z czerwonym barszczykiem.
zewa
2milutka
Ja też Ewciu:)