Sposób przygotowania:
Krokiety z brukselką i serem
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy brukselkę i gotujemy do miękkości . Po ugotowaniu wyjmujemy do miski dodajemy 15 dag masła i roztrzepujemy na jednolitą masę . Do innej miski wsypujemy mąkę wlewamy mleko , wodę oraz roztrzepane wcześniej 2 jajka wszystko dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji .Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek i z ciasta smażymy naleśniki . Po usmażeniu wyjmujemy do ostygnięcia i nakładamy do środka brukselkę i zawijamy. Następnie pozostałe 2 jajka roztrzepujemy , wysypujemy na talerzyk bułkę tarta z odrobiną wody i krokiety maczamy w jajku a następnie w bułce. I smażymy na oliwie aż się zrumienią. Do garnuszka wlewamy śmietankę dodajemy ser i zioła prowansalskie ,roztapiamy go . Następnie po wyjęciu z patelni krokietów polewamy je roztopionym serem.