SUPERPRZEPIS

Krokiety z Bułek

  • 22
         
ocena: 5/5 głosów: 26
Krokiety z Bułek Więcej zdjęć (4)

Nie chce Ci się smażyć naleśników !!!
Zrób z bułek,sa wspaniałe,delikatne i chrupiące :))

Składniki:

Krokiety z Bułek

 

  • 5 zwykłych bułek
  • 1 kg pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duza garść posiekanej natki pietruszki
  • 15dkg ser żółty (gouda)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajka surowe
  • 0,5 litra mleka (2%)
  • 2-3 łyżki oleju (do usmażenia pieczarek)
  • olej do smażenia krokietów (potrzeba nam tyle żeby krokieciki były zamoczone do połowy)
  • sól,pieprz (według uznania)

Sposób przygotowania:

Krokiety z Bułek
Każdą bułeczkę rozrywamy na pół w miejscu gdzie jest przecięta. Wydrążamy środek. Pieczarki czyścimy i scieramy na tarce o grubych oczkach. Papryke myjemy,usuwamy środek kroimy w kosteczkę. Wydrążony środek z bułeczek drobniutko rozkruszamy. Rozgrzewamy olej na wiekszej patelni,wrzucamy pieczarki i paprkę-przykrywamy dusimy do miękkości.Po tym czasie odkrywamy pokrywke i delikatnie podsmażamy żeby nie było nic wody co sie wytworzyła podczas duszenia. Całość przekładamy do miski,dorzucamy miąż z bułek (mieszamy) Teraz czekamy aż farsz wystygnie.Jak już jest zimny dodajemy ser starty i natke pietruszki.Mieszamy i Porządnie doprawiamy.Wlewamy mleko do jakiejś miseczki. I teraz każdą połóweczkę bułki moczymy w mleku Ale dosłownie wkładamy i zaraz wyciagamy żeby nam sie papka z tej bułki nie zrobiła !!!!!!! W bułke nakładamy farsz i formujemy delikatnie spłaszczając krokieciki. Roztrzepujemy w miseczce jajka dodajemy natkę i w osobnym naczyniu wysypujemy bułke tartą. Rozgrzewamy olej na patelni. I teraz kazdy nasz krokiecik moczymy najpierw w jajku potem w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z czerwonym barszczykiem ,suróweczką czy pomidorkiem. Jak kto lubi :)SMACZNEGO. . . . . .
Krokiety z Bułek
Etap 1
Krokiety z Bułek
Etap 2
Krokiety z Bułek
Etap 3