Sposób przygotowania:
Krokiety z Bułek
Każdą bułeczkę rozrywamy na pół w miejscu gdzie jest przecięta. Wydrążamy środek. Pieczarki czyścimy i scieramy na tarce o grubych oczkach. Papryke myjemy,usuwamy środek kroimy w kosteczkę. Wydrążony środek z bułeczek drobniutko rozkruszamy. Rozgrzewamy olej na wiekszej patelni,wrzucamy pieczarki i paprkę-przykrywamy dusimy do miękkości.Po tym czasie odkrywamy pokrywke i delikatnie podsmażamy żeby nie było nic wody co sie wytworzyła podczas duszenia. Całość przekładamy do miski,dorzucamy miąż z bułek (mieszamy) Teraz czekamy aż farsz wystygnie.Jak już jest zimny dodajemy ser starty i natke pietruszki.Mieszamy i Porządnie doprawiamy.Wlewamy mleko do jakiejś miseczki. I teraz każdą połóweczkę bułki moczymy w mleku Ale dosłownie wkładamy i zaraz wyciagamy żeby nam sie papka z tej bułki nie zrobiła !!!!!!! W bułke nakładamy farsz i formujemy delikatnie spłaszczając krokieciki. Roztrzepujemy w miseczce jajka dodajemy natkę i w osobnym naczyniu wysypujemy bułke tartą. Rozgrzewamy olej na patelni. I teraz kazdy nasz krokiecik moczymy najpierw w jajku potem w bułce i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z czerwonym barszczykiem ,suróweczką czy pomidorkiem. Jak kto lubi :)SMACZNEGO. . . . . .
bajtek
evita0007
Sarenka
aniaaxd2
jovi
bigos315
Wiola 1978
evita0007
Wiola jak dla nas booooomba,a takie sa super dla leniwych,czyli dla mnie hihi,poniewaz nie lubie piec nalesników,a z bułami to szybciutko ;D
elzbieta8960
jaNina
luna
Lady Marmolada
Netka
evita0007
oj nie wiem ,bo chleb jest twardszy,chyba że dłużej w mleku pomoczysz to bardziej zmięknie :) nie ma innych bułek ? np. pół francuskich ?
Netka
......pewnie sa,ale ja juz od jakiegos czasu nie kupuje tutaj pieczywa wiec stracilam orientacje w tym temacie:):):)
Babciagramolka
Netko- możesz tak robić w chlebie tostowym .( u mnie jest przepis ,,Zamiast pasztecików - wigilijne tosty ,,- ale można je zamiast zapiekać opanierować i usmażyć )
Natala1210
Mikrula
andzia67
dusia30
niunius1990
gusia1000