Sposób przygotowania:
Krokiety z dorsza Ani
Rybę umyj,włóż do garnka,zalej wrzątkiem i gotuj około 15 minut na małym ogniu.Umyj paprykę i pokrój w drobną kosteczkę.Rybę wyjmij i usuń resztki skóry.Mięso włóż do miseczki i rozdrobnij,dodaj paprykę.Do składników w misce wbij jajko,dosyp 4 łyżki mąki i natkę.Przypraw solą i pieprzem.Wyrób na jednolitą masę.Uformuj z niej małe krokiety.Drugie jajko roztrzep z resztą mąki i mlekiem.Zanurzaj w tym krokiety.Na patelni rozgrzej olej.Krokiety zanurzone w masie jajecznej obtocz w bułce tartej i przekładaj na patelnię.Smaż na złoty kolor.Różyczki brokułów ugotuj w osolonej wodzie około 12 minut.Krokiety posyp sezamem i podawaj razem z brokułami.