Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem drobiowo-pieczarkowym
Składniki na naleśniki zmiksować i odstawić na pół godziny.
W międzyczasie umyć piersi z kurczaka i pieczarki.Osuszyć.Pokroić obydwa składniki w niedużą kostkę.Cebule obrać i pokroić drobniutko.
Na rozgrzanym oleju smażyć najpierw pierś kurczaka a jak się usmaży dołożyć cebulę i pieczarki.Doprawić solą zwykłą i odrobinę czosnkową,czosnkiem granulowanym i pieprzem ziołowym.Smażyć,aż nadmiar płynu z pieczarek odparuje.Zdjąć z gazu. Zetrzeć na grubej tarce ser i posypać masę pieczarkowo-mięsną,wymieszać wraz z posiekaną natką pietruszki.
Wymieszać jeszcze raz ciasto naleśnikowe i smażyć cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju lub bez niego na patelni teflonowej.Wychodzi ok.9 naleśników.
Na każdym naleśniku nałożyć część farszu, zawinąć przeciwległe brzegi a następnie zwijać w odwrotnym kierunku rulony.
Rozkłócić jajka w miseczce,lekko je osolić.Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać olej.Krokiety panierować w jajku i bułce tartej i smażyć z dwóch stron na rumiano.Podawać na gorąco.Idealnie smakują z barszczykiem czerwonym.
W międzyczasie umyć piersi z kurczaka i pieczarki.Osuszyć.Pokroić obydwa składniki w niedużą kostkę.Cebule obrać i pokroić drobniutko.
Na rozgrzanym oleju smażyć najpierw pierś kurczaka a jak się usmaży dołożyć cebulę i pieczarki.Doprawić solą zwykłą i odrobinę czosnkową,czosnkiem granulowanym i pieprzem ziołowym.Smażyć,aż nadmiar płynu z pieczarek odparuje.Zdjąć z gazu. Zetrzeć na grubej tarce ser i posypać masę pieczarkowo-mięsną,wymieszać wraz z posiekaną natką pietruszki.
Wymieszać jeszcze raz ciasto naleśnikowe i smażyć cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju lub bez niego na patelni teflonowej.Wychodzi ok.9 naleśników.
Na każdym naleśniku nałożyć część farszu, zawinąć przeciwległe brzegi a następnie zwijać w odwrotnym kierunku rulony.
Rozkłócić jajka w miseczce,lekko je osolić.Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać olej.Krokiety panierować w jajku i bułce tartej i smażyć z dwóch stron na rumiano.Podawać na gorąco.Idealnie smakują z barszczykiem czerwonym.
Natala1210