Sposób przygotowania:
Krokiety z farszem pieczarkowo jajecznym
Najpierw smażę naleśniki. Następnie przygotowuję farsz do krokietów.
Farsz: smażę pieczarki z dodatkiem masła, dodaję czosnek ( przeciśnięty przez wyciskacz), szczyptę soli i pieprz według uznania. Czekam, aż pieczarki całkowicie odparują wodę. Gotuję jajka . Czekam aż wystygną. Następnie siekam w drobną kostkę. Dodaję do wcześniej ostudzonych pieczarek. Wszystko razem delikatnie mieszam. Przygotowane wcześniej naleśniki wypełniam farszem i zawijam w krokiety.Następnie rozbijam jajko , roztrzepuję zamaczam w nim krokiety i kolejno obtaczam w bułce tartej. Tak przygotowane wkładam na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podsmażam z każdej strony ok.1min. I gotowe. Smacznego
Farsz: smażę pieczarki z dodatkiem masła, dodaję czosnek ( przeciśnięty przez wyciskacz), szczyptę soli i pieprz według uznania. Czekam, aż pieczarki całkowicie odparują wodę. Gotuję jajka . Czekam aż wystygną. Następnie siekam w drobną kostkę. Dodaję do wcześniej ostudzonych pieczarek. Wszystko razem delikatnie mieszam. Przygotowane wcześniej naleśniki wypełniam farszem i zawijam w krokiety.Następnie rozbijam jajko , roztrzepuję zamaczam w nim krokiety i kolejno obtaczam w bułce tartej. Tak przygotowane wkładam na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek. Podsmażam z każdej strony ok.1min. I gotowe. Smacznego
monikaT83