Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem, to dobry sposób na pyszne, wegetariańskie danie obiadowe.

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

Składniki:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

ETAP 1:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem
Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki.

Jajko zmiksować ze szczyptą soli i rozmrożonym szpinakiem. Wlać wodę, mleko, olej, wsypać mąkę i powtórnie zmiksować. Pozostawić na 15 minut, następnie usmażyć cienkie naleśniki.

ETAP 2:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem
Pokrojone pieczarki i por podsmażyć na maśle.

Na patelni rozgrzać masło, zeszklić pokrojony por, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć, ostudzić.

ETAP 3:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem
Posiekane jajka połączyć z podsmażonym porem i pieczarkami.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kosteczkę, połączyć z pieczarkami. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.

ETAP 4:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem
Przygotowany farsz wykładać na naleśniki, zawijać.

Na usmażone naleśniki wyłożyć porcję nadzienia.

ETAP 5:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

Zawinąć boki naleśnika i zwijać jak gołąbki.

ETAP 6:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

Panierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.

ETAP 7:

Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem lub czerwonym barszczem.