Sposób przygotowania:
Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniemETAP 1:
Jajko zmiksować ze szczyptą soli i rozmrożonym szpinakiem. Wlać wodę, mleko, olej, wsypać mąkę i powtórnie zmiksować. Pozostawić na 15 minut, następnie usmażyć cienkie naleśniki.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić pokrojony por, wsypać posiekane pieczarki, podsmażyć, ostudzić.
ETAP 3:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kosteczkę, połączyć z pieczarkami. Przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać.
ETAP 4:
Na usmażone naleśniki wyłożyć porcję nadzienia.
ETAP 5:
Zawinąć boki naleśnika i zwijać jak gołąbki.
ETAP 6:
Panierować w jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
ETAP 7:
Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem lub czerwonym barszczem.