Sposób przygotowania:
Krokiety z jajkami i pieczarkami
Wszystkie składniki ciasta połączyć. Ciasto powinno mieć konsystęcie gęstej śmietany ( w razie czego dodać mleka lub mąki). Odstawić na 20 minut. Potem usmażyć naleśniki (15 sztuk mi wyszło).
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i razem z pieczarkami przesmażyć na maśle. W czasie duszenia posolić i dusić, aż płyn odparuje.. Jajka pokroić w kostkę, natkę posiekać. Połączyć z ostudzonym farszem i doprawić.
Na usmażonych naleśnikach kłaść porcję farszu i zwijać w krokiety. W głębokich talerzach wysypać bułkę tartą, a w drugim rozkłócić jajka. Krokiety maczać najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Podawać z barszczem czerwonym.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę i razem z pieczarkami przesmażyć na maśle. W czasie duszenia posolić i dusić, aż płyn odparuje.. Jajka pokroić w kostkę, natkę posiekać. Połączyć z ostudzonym farszem i doprawić.
Na usmażonych naleśnikach kłaść porcję farszu i zwijać w krokiety. W głębokich talerzach wysypać bułkę tartą, a w drugim rozkłócić jajka. Krokiety maczać najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
Usmażyć na rumiano z obu stron na oleju. Podawać z barszczem czerwonym.
Natala1210