Sposób przygotowania:
Krokiety z kapustą i grzybami
CIASTO:
Zmiksować składniki na ciasto na gładką masę, smażyć cienkie placki.
FARSZ:
Kapustę oczyścić, opłukać, wrzucić na wrzącą wodę z solą i cukrem, gotować tyle, żeby zmiękła. następnie dobrze odcisnąć.Grzyby umyć namoczyć ugotować w tej samej wodzie, odcedzić. Kapustę i grzyby zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju dodać kapustę z grzybami, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Nakładać farsz na naleśniki i zwijać jak krokiety.Obsmażyć kładąc na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z czerwonym barszczem.
Zmiksować składniki na ciasto na gładką masę, smażyć cienkie placki.
FARSZ:
Kapustę oczyścić, opłukać, wrzucić na wrzącą wodę z solą i cukrem, gotować tyle, żeby zmiękła. następnie dobrze odcisnąć.Grzyby umyć namoczyć ugotować w tej samej wodzie, odcedzić. Kapustę i grzyby zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju dodać kapustę z grzybami, doprawić solą i pieprzem, smażyć kilka minut. Nakładać farsz na naleśniki i zwijać jak krokiety.Obsmażyć kładąc na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z czerwonym barszczem.