lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Krokiety z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Krokiet wyszły smaczne polecam :)

Krokiety z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krokiety z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z kapustą i pieczarkami
Osobno ugotowałam kapustę kiszoną z zielem angielskim listkiem laurowy majerankiem pieprzem mielonym białym i przecierem pomidorowym. Pieczarki osobno podsmażyłam i udusiłam z solą morską , Trzeba pamiętać, że farsz powinien być mocno doprawiony, żeby było go czuć w krokietach. Zmiksowałam składniki na ciasto naleśnikowe . Usmażyłam cienkie naleśniki dosyć jasne . Farsz rozsmarować na całej długości naleśnika. Dwa boki zawinęłam do środka, a naleśnik zwinęłam w tobołek. Naleśniki panierowałam w jajku i bułce tartej i obsmażałam z każdej strony na złoto. Smakują i na ciepło i na zimno .
Krokiety z kapustą i pieczarkami
pieczarki doprawiamy solą oeska i smażymy
Krokiety z kapustą i pieczarkami
kapuste smazymy dusimy osobno z przyprawami i dodajemy na koniec pieczarki usmażone
Krokiety z kapustą i pieczarkami
na usmazone naleśniki nakladamy farsz z kapusty i pieczarek
Krokiety z kapustą i pieczarkami
smażymy krokiety z obu stron na rumiany kolor