Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem
Mięso gotujemy (można wykorzystać np. mięso z rosołu), aż będzie miękkie. Cebulkę drobno siekamy i szklimy, czosnek również. Mięso, przestudzone mielimy, mieszamy z cebulą i jajkiem na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 30min. Smażymy naleśniki, na dużej patelni, nie za grube.
Nakładamy porcję farszu na naleśniki, zakładamy boki, a następnie zwijamy. Panierujemy kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiany kolor. Do barszczu domowego nieodzowne
Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 30min. Smażymy naleśniki, na dużej patelni, nie za grube.
Nakładamy porcję farszu na naleśniki, zakładamy boki, a następnie zwijamy. Panierujemy kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiany kolor. Do barszczu domowego nieodzowne
Sarenka
caroline1983
Jojo
bernika