SUPERPRZEPIS

Krokiety z mięsem i kapustą wg meli

  • mela25
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2
Krokiety z mięsem i kapustą wg meli Więcej zdjęć (5)

Pyszne z lekkim posmakiem czosnku.

Składniki:

Krokiety z mięsem i kapustą wg meli

 

 

  • Składniki na ciasto naleśnikowe :
  • 2-3 jajka
  • 3 szklanki maki
  • woda mineralana gazowana
  • 1 szklanka mleka
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z mięsem i kapustą wg meli
Z podanych składników na ciasto naleśnikowe , robimy naleśniki , ważne żeby było lekko słone . Kapustę kiszoną drobno kroimy i gotujemy do miękkości . Mięso myjemy , zalewamy wodą i solimy gotujemy do miękkości . Gdy kapusta zmięknie odcedzamy , Mięso wyciągamy z wody studzimy , rozdrabniamy mikserem , łączymy z kapustą . Cebulę obieramy siekamy , czosnek zgniatamy i razem podsmażamy na oleju doprawiając solą , pieprzem i przyprawami . Gdy już się zarumieni dodajemy do mięsa z kapustą , mieszamy i doprawiamy całość do smaku . Farsz kładziemy na naleśnik i zawijamy . Jajka rozbić i rozbełtać , wkładamy zwiniętego kokieta do jajka później do bułki tartej i kładziemy na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony .
Krokiety z mięsem i kapustą wg meli
Podczas smażenia na oliwie w patelni , z kilku stron
Krokiety z mięsem i kapustą wg meli
krokiety opanierowane , zaraz przed smażeniem na patelni.
Krokiety z mięsem i kapustą wg meli
Zwinięte w naleśnik przed panierowaniem i smażeniem
Krokiety z mięsem i kapustą wg meli
Krokiet przed zawinięciem i farsz który został zrobiony .