Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i kapustą wg meli
Z podanych składników na ciasto naleśnikowe , robimy naleśniki , ważne żeby było lekko słone . Kapustę kiszoną drobno kroimy i gotujemy do miękkości . Mięso myjemy , zalewamy wodą i solimy gotujemy do miękkości . Gdy kapusta zmięknie odcedzamy , Mięso wyciągamy z wody studzimy , rozdrabniamy mikserem , łączymy z kapustą . Cebulę obieramy siekamy , czosnek zgniatamy i razem podsmażamy na oleju doprawiając solą , pieprzem i przyprawami . Gdy już się zarumieni dodajemy do mięsa z kapustą , mieszamy i doprawiamy całość do smaku . Farsz kładziemy na naleśnik i zawijamy . Jajka rozbić i rozbełtać , wkładamy zwiniętego kokieta do jajka później do bułki tartej i kładziemy na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony .