Sposób przygotowania:
Krokiety z mięsem i pieczarkami wg Triss
Połączyć przy pomocy miksera wszystkie składniki ciasta, na patelni smażyć „na blado”cienkie naleśniki. Cebulę i czosnek posiekać w kostkę, zeszklić, przełożyć do miski. Pieczarki pokroić na małe, cienkie plasterki, podsmażyć kilka minut na oleju, doprawić do smaku solą i pieprzem, odparować nieco sok z pieczarek, przełożyć je do miski z cebulą i czosnkiem.Mięso usmażyć na patelni, połączyć z cebulą i pieczarkami, całość ostudzić. Do masy dodać bułkę tartą, przyprawy oraz jajko, wyrobić masę. W razie potrzeby dodać więcej bułki tartej. Na naleśniku ułożyć łyżką porcję farszu i zawijać krokiety. Zanurzyć je w jajku i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoto.