Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krokiety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne domowe krokiety zawsze wywołują uśmiech u domowników

Krokiety z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krokiety z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pieczarkami
Z mąki, 1 jajka, mleka, wody, oliwy i odrobiny soli, zrobić ciasto. Usmażyć naleśniki. Do rondla włożyć masło, dodać posiekaną cebulę, delikatnie poddusić. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z cebulą i dusić około 10 minut. Następnie dodać 2 łyżki bułki tartej, przyprawić do smaku. Naleśniki smarować farszem, zawijać boki i zwijać krokiety. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Zrumienić na tłuszczu.
Krokiety z pieczarkami
Etap 1
Krokiety z pieczarkami
Etap 2