Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Krokiety z pieczarkami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smakują na ciepło i na zimno-wersja wegetariańska

Krokiety z pieczarkami i jajkiem

Składniki:

Krokiety z pieczarkami i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Krokiety z pieczarkami i jajkiem
Do wysokiego naczynia wlać mleko ,wodę gazowaną dodać sól,jajka i mąkę.Wszystkie składniki zmiksować mikserem na jednolitą masę i odstawić na ok. pół godziny . Pieczarki oczyścić i pokroić.Cebulę obrać i posiekać.Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę dodać pieczarki i podsmażać przez ok. 5 minut.Zdjąć z ognia aby przestygło ,dodać starty ser,pokrojone na małe kawałki jajka,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik rozłożyć farsz,dokładnie zwinąć i panierować w jajku potem w tartej bułce(mieszanka bułki tartej,panierki gotowej i mąki).Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Smacznego!