Sposób przygotowania:
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem
Do miski wlać mleko, wodę mineralną, oliwę, wbić 1 jajko, dodać szczyptę soli, wsypać mąkę i zmiksować. Z ciasta upiec cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać masło dodać posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki, dusić do odparowania płynu. Przyprawić do smaku. Każdy naleśnik posmarować farszem, posypać żółtym serem, zawinąć boki do środka i złożyć w kwadrat. Panierować w roztrzepanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
![Krokiety z pieczarkami i żółtym serem Krokiety z pieczarkami i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-pieczarkami-i-zoltym-serem-52950.jpg)
![Krokiety z pieczarkami i żółtym serem Krokiety z pieczarkami i żółtym serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krokiety-z-pieczarkami-i-zoltym-serem-52951.jpg)